Pályázatok 

A metALCOM Zrt. Szentesi Telephelyén, a környezettudatosság és gazdaságosság jegyében energetikai felújításra került sor, pályázati támogatás igénybevételével. Ennek eredményeként, a fűtött terek homlokzati és födém hőszigetelést kaptak, valamint modern, hőszigetelt nyílászárókat. Mindemellett a fűtési rendszer is megújult. Jó hatásfokú kondenzációs kazánok kerültek telepítésre, új, gazdaságos szabályozási rendszerrel.  A projekt tartalmaz egy napelemes rendszer telepítést is, amely a telephely villamos energia igényének legnagyobb részét, megújuló energiaforrásból biztosítja.

pály.jpg

Kezdeményezett neve:  metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt.

Projekt Címe: Energetika korszerűsítés

Szerződött támogatott összeg: 23.140.000 millió Ft

Támogatás mértéke (%-ban):  55%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.05.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00268

    A metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint Konzorciumvezető és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar, mint Konzorciumi tag a konzorcium keretében támogatási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2020-1.1.2-PIACI KFI kódszámú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati felhívásra. A „Mobilizált Gyors Reagálású Határvédelmi Rendszer” című, 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00163 azonosító számú támogatási kérelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásra érdemesnek minősítette. A projekt összköltsége 1.255.000.000, - Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás összege 800.000.000, - Ft.
    A projekteredmény a “Mobilizált Gyors Reagálású Határvédelmi Rendszer (QRBPU)”, mely integráltan tartalmazza azon alrendszereket, eszközöket, szoftvereket, amelyek a különböző bevetési körülmények között lehetővé teszik a hatékony működést. További eredmény az egyes szenzorok fizikai és logikai csatolófelületének kialakítása, illetve ezen szenzorok hálózati összekapcsolása és egységes információ feldolgozása.

    A QRBPU elemei: a szükséges járművek, az alrendszerek és az eszközök egységes, moduláris tárolását biztosító platform, az energiaellátó alrendszer, energia management rendszer, a belső és külső kommunikációs alrendszer, a teljes egység vagyonvédelmét biztosító platform, a helyszíni operatív tevékenység szoftvere, a biztonságos kommunikációt biztosító szoftvermodul, a központi tevékenységirányítás szoftvermodulja, a távoli irányítást, hozzáférést biztosító szoftvermodul, BITE alrendszer, telepítési és kalibrációs alrendszer.
    Az iparágban hasonló céllal létrehozott megoldásokkal szemben a QRBPU előnye, hogy a modul integrált határvédelmi szenzorrendszerei, kommunikációs és energiaellátó moduljai egységesített szoftver és hardver csatlakozófelülettel rendelkeznek. Az egységesített csatlakozófelülettel lehetővé válik, hogy a QRBPU az adott feladathoz legjobban illeszkedő modulokat használja, és így magasabb hatásfokkal működjön. További előny a rendszerbe állíthatóság, hálózati elemként komplex védelmi zónákat, virtuális határzárakat lehet létrehozni. Európában jellemzően nincs műszaki határzár.A QRBPU segítségével ezt meg lehet őrizni, és a természeti értékek tiszteletben tartásával lehet olyan műszaki határzárat létrehozni, amely nem akadályozza a legális határátlépéseket, az állatok természetes vándorlását, nem szennyezi a környezetet, de hatékony eszközt jelent a határvédelem számára.

pály 2.png

Kezdeményezett neve:  metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt.

Projekt Címe: Mobilizált Gyors Reagálású Határvédelmi Rendszer

Szerződött támogatott összeg: 800.000.000 millió Ft

Támogatás mértéke (%-ban):  100%

A projekt azonosító száma: NKFIH-2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00163